Aktiviteter – 2019

Keramikstuen byder velkommen til en ny sæson og spændende aktiviteter for 2019.
Aktiviteter er arangementer uden for normal åbningstid.
Man er velkommen til at nyde haven og udsigten, en medbragt kaffekurv kan også nydes i haven eller pavillonen.

Læs mere ved klik på de grønne bjælker.

Foråret er over os og naturen eksploderer nærmest i et væld af lyse farver, fuglene synger og fortæller os, at foråret er i gang. I påsken udstiller Merete Mortensen, sin tekstilkunst i klare og lyse farver. Udover at være billedkunstner, syr Merete også nye jakker og bluser ud af italienske og franske modestoffer. Stofferne køber hun som prøvestykker hos en tekstilgrossist. Lige nu har hun købt prøvestykker fra de kollektioner, der kommer på hylderne i butikkerne til sommer.

Hun støver tillige land og rige rundt for at finde jakker og bluser, som kan upcycles, dvs. at tøjet ikke blot bliver genbrugt, men transformeret til et nyt og spændende design. Der er størrelser både til de store og små.

Glæd dig til at se en spændende, alternativ kunstform. Se evt. mere på www.me-je.dk
Kunstneren træffes på udstillingen Skærtorsdag.

Og man kan gå rundt og nyde Keramikstuens udstilling, der gemmer sig mange spændende ting så man skal give sig god tid, her til påske har vi fået mange lækre påskeæg og chokolader fra Summerbird og Valrhona.

Unika keramik i stentøj fra eget værksted, inspireret af naturen omkring os.

Og der er påskethe på kanden.

I pinsedagene åbner Keramikstuen atter dørene for aktive kunsthåndværkere og publikum.

Martin Ulberg – Som lokal kunstner har jeg Pileflet som min hobby. Jeg fletter næsten alt inden for traditionelle kurve (runde og ovale). Desuden fletter jeg en del forskellige fuglehuse små som store. På det sidste er det blevet til kreativ flet, så som dobbelt kurv samt organiske kurve med grene/træ som materiale.

Udstiller alle pinsedage

Hanne Tønnesen –  Jeg har altid interesseret mig for sten, både deres unikke form og farve. Jeg er utrolig fascineret over hvad der “gemmer” sig i stenene, når jeg arbejder med dem. Især det rå mod det polerede.

Jeg startede i 2008 med at gå på aftenskole, hvor jeg lærte at arbejde med hammer og mejsel. Jeg begyndte sidenhen at arbejde med vinkelsliber, det er nu mit foretrukne redskab.

Når jeg laver en skulptur, er det i tæt samarbejde med stenen, jeg “lytter” til stenen, og den er sammen med mig med til at bestemme det færdige resultat.

Udstiller alle pinsedage

Janne Kristensen – er fra Kalundborg og har arbejdet med glas siden 2007. Det er fortrinsvist bullseye jeg arbejder med, men også float (vinduesglas) bliver flot når det bliver dekoreret med forskellige luster-farver. Bullseye glas er farvet glas som bliver importeret fra U.S.A, og det har en rigtig flot dybde i farverne. Jeg synes bedst om bløde og asymmetriske former, og det kommer en hel del til udtryk i mine ting. De store bowler og asymmetriske fade er det kun mig der laver, så dette er mit unika-glas, og der kan ses mere på www.jannesglas.dk. Orkidéskjulerne er også unikke. De helt almindelige orkidépotter passer til mine skjulere. De når ikke bunden, så der er fint plads til rødderne. Udover de udstillede ting laver jeg også navneskilte i alle faconer, og de kan også ses på www.jannesglas.dk. Alle de udstillede ting kan laves i alle farver, og jeg tager gerne imod bestillinger pr. tlf eller mail, og hvis glasset skulle tage sig forkert ud i hjemmet kan det nemt byttes til noget andet.

Udstiller alle pinsedage

I butiken er der bl.a. lækre ponchoer og sweatere i strik, gedigne bordduge, plaider og puder fra Kjellerup væveri, vi har keramik og lys fra eget værksted, te, krydderier, dejlige madolier, foruden alle de andre gode gaveideer.

Nu er det have og terrassetid og så er det hyggeligt med levende lys, vi har haveblus i lave skåle til terrassen eller på stilk til bedet.

Martin Ulberg – Hanne Tønnesen – Janne Kristensen se pinselørdag.

Susanne Zarp – ”Efter et langt livs arbejde på Kalundborg Sygehus har jeg i de senere år dyrket de mere kreative sider af mig selv. I begyndelsen var det maleriet som jeg stadig nyder at fordybe mig i, senere er jeg begyndt at lave smykker i eget design. Jeg arbejder med sølv og halvædelstene samt i gummi og læder.”

Jens Jacobsen – Trædrejer – smukt håndværk i træ – og insekthoteller. Vigtige som bo-, spise- og ynglesteder for flere af vore truede insektarter, f.eks. bier, mariehøns o.a.. Desuden som dekoration i haven.

Martin Ulberg – Hanne Tønnesen – Janne Kristensen se pinselørdag.

Susanne Zarp – Jens Jacobsen se pinsedag.

Der er masser af gaveidéer, nisser og julerier, og jeg serverer god, velsmagende gløgg med hjemmebagte brunkager.

Oplev en rigtig god og hyggelig julestemning.

Bedste julehilsner Inger